Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

...ειναι αλήτες;;;!!!!!

Για μια ακόμη φορά οι αντιεξουσιαστές της Θεσσαλονίκης τάσσονται στο πλευρό της 74χρονης Χαρίκλειας Ανανιάδου που το περιπτερό της κάηκε στις 2 Νοεμβρίου 2008,κατά την διάρκεια συγκρούσεων με τα ΜΑΤ έξω απο την παλιά Φιλοσοφική του ΑΠΘ.
Οι ομάδες "Ελευθεριακή Οροσειρά Αλληλεγγύης" στόν νότο και "Αναρχική /Αντιεξουσιαστική πρωτοβουλία απο Αθήνα,Κορινθία και Αχαϊα", που είχαν συγκεντρώσει 12.800 ευρώ για να ξαναστηθεί το καμμένο περίπτερο, τώρα στρέφονται κατά του νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη και του δημάρχου Βασίλη Παπαγεωργόπουλου! Κι αυτό, γιατί ο Δήμος απαιτεί από την ηλικιωμένη γυναίκα 4.199,34 ευρώ για να της δώσει φορολογική ενημερότητα!
Όμως, όταν κάηκε το περίπτερό της, η Επιτροπή Οικονομικών Διαφορών του δήμουαποφάσισε να δείξει "κοινωνικό πρόσωπο" και της ανακοίνωσε πως της "χαρίζονται ολες οι οφειλές"!Τώρα, όμως, που πέρασε ο καιρός, επανήλθε απαιτώντας την καταβολή του χρέους και λέγοντας στη γριούλα πως "αν θέλει να βγάλει φορολογική ενημερότητα πρέπει να πληρώσει"! Οι δύο αναρχικές ομάδες καλούν το νομάρχη και το δήμαρχο να διαγράψουν οριστικά το χρέος και ανακοινώνουν ότι, αν αυτό δεν γίνει, θα πάρουν και πάλι την κατάσταση στα χέρια τους πληρώνοντας εκείνοι το χρέος της ηλικιωμένης:
"Στην περίπτωση που δεν θα κάνουν αυτο που πρέπει να κάνουν,θα ξεκινήσουμε άλλη μια φορά οικονομική αλληλεγγύη για τα 4.199,34 ευρώ και θα τους παραδώσουμε άλλη μια φορά,όπως τους αξίζει,στην στην κριτική της κοινωνίας που δεν ξεχνά και δεν συγχωρεί..." γράφουν σε ανακοίνωσή τους.
Κύριε νομάρχα, κύριε δήμαρχε, ελπίζουμε να λάβατε αυτό το μάθημα ηθικής από αυτούς που εσείς αποκαλείτε "κουκουλοφόρους"!
πηγή:
http://anergoidimosiografoi.blogspot.com/2009/03/blog-post_2917.html

7 σχόλια:

cook είπε...

το επαιξαν για λιγο τα μιντια και μετα το αφησαν στην ακρη...για να αποδειξουν ποσο ελευθερα και αδεσμευτα ειναι...

anemona είπε...

τα mme παίζουν μόνο αυτά που φέρνουν νούμερα και τηλεθέασεις…
Τα ανθρώπινα και καθημερινά δεν τους αγγίζουν… ο δυναμισμός αυτής της γυναίκας( δες τα μάτια της) και το πρόβλημα της διαβίωσης της με αγγίζουν…
Όπως και η ευαισθησία αυτών των παιδιών..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Είναι πολύ άσχημο πράγμα να καταστρέφει κάποιος τη περιουσία σου , το μαγαζί σου , χωρίς να σκέπτεται το τι έχεις να πληρώσεις και περιμένεια απο αυτό να σου δώσει τα χρήματα...

eirini είπε...

Τί άλλο θα ακούσουμε!!!!!!!!!
Η φωτογραφία αυτής της γυναίκας είναι συγκλονιστική...
Πόσοι από εμάς θα είχαμε το κουράγιο να ξαναρχίσουμε; Όλοι αυτοί οι ανεγκέφαλοι πολιτικοί και άνθρωποι της εξουσίας πραγματικά με αηδιάζουν!

Καλό μήνα Ανεμώνη!!!!!!

anemona είπε...

Καλημέρα eirini
Καλό μήνα..
αυτήν την γυναίκα.. την είδα σε συνέντευξη στη τηλεόραση .. εκτός απο το πείσμα της για ζωή, εκείνο που με μάγεψε ήταν τα μάτια της.. καθαρά !!!
Τέτοια πρότυπα και εικόνες δεν περνούν στην τηλεόραση (δεν πουλούν!!!!!!!!)
Θέλουν μιζέρια..
Χάρηκα που τα είπαμε εγώ παρακολουθώ το blog σου από καιρό.. είναι όμορφο, νεανικό, ελεύθερο, φρέσκο (σε ιδέες).. με αρέσει πολύ…

anemona είπε...

Ακτινουλα μου
αγαπημένη..
είδα στις αναρτήσεις ότι δεν υπάρχει η απάντηση μου, στο σχόλιο σου…
Και στεναχωρήθηκα.. σου είχα απάντηση γλυκιά μου…
Πράγματι το να καταστρέφεις ότι ο άλλος έχει δημιουργήσει με κόπο και αγώνα είναι ισοπεδωτικό ..άσχημο.. (και πόσο … όταν είναι ένας άνθρωπος μεγάλος κουρασμένος…)
Καλό μήνα…..

eirini είπε...

Ανεμώνη μου, σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Είσαι από'δω; Πολλές φωτογραφίες της Καβάλας βλέπω! Για μένα η ωραιότερη πόλη στην Ελλάδα!

καλημερα.. τι κανεις... να εισαι παντα καλα!!!!