Υλικά Δημιουργίας
1φλτζ φαρινάπ
1/2φλτζ ζάχαρη
2 κουταλάκια κακάο σκόνη
3 κουταλιές βούτυρο
½ φλτζ γάλα
1 αυγό
1 βανιλέτα
1 πρέζα αλάτι
Καλλιτεχνική Δημιουργία
Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ για 2 λεπτά.
Ρίχνουμε το μίγμα σε βουτυρωμένη φόρμα ή σε μικρές φόρμες για σουφλέ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο Κελσίου για 30 - 40 λεπτά.
Κάνουμε το τεστ με την οδοντογλυφίδα για να δούμε αν είναι έτοιμο (μπήγουμε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του γλυκού και αν βγει καθαρή είναι έτοιμο).
Γίνονται δυο ατομικά κέικ. Ένα για το βράδυ και ένα για το πρωί στη δουλειά.
Πηγη: http://www.chocosplash.gr
1φλτζ φαρινάπ
1/2φλτζ ζάχαρη
2 κουταλάκια κακάο σκόνη
3 κουταλιές βούτυρο
½ φλτζ γάλα
1 αυγό
1 βανιλέτα
1 πρέζα αλάτι
Καλλιτεχνική Δημιουργία
Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ για 2 λεπτά.
Ρίχνουμε το μίγμα σε βουτυρωμένη φόρμα ή σε μικρές φόρμες για σουφλέ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο Κελσίου για 30 - 40 λεπτά.
Κάνουμε το τεστ με την οδοντογλυφίδα για να δούμε αν είναι έτοιμο (μπήγουμε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του γλυκού και αν βγει καθαρή είναι έτοιμο).
Γίνονται δυο ατομικά κέικ. Ένα για το βράδυ και ένα για το πρωί στη δουλειά.
Πηγη: http://www.chocosplash.gr
6 σχόλια:
φιλάκια!!! καληνύχτα
γεια σου ανεμωνη....!!!
καλα και σε ποση ωρα τρωγεται;;;;
πιο πολυ μου αρεσε η πρεζα αλατι...
μιλαμε για πολυ...σνιφαρισμα το κεκακι!!!!!!!!!!!!
μακια!!!
Δυο μικροσκοπικά κεκάκια!!
Πανεύκολα!!
Φιλάκια, καλό βράδυ!!
ελενα
καλημέρα, χθες βρήκα την διεύθυνση ενός σαιτ που ασχολείτο μόνο με γλυκά..
το συγκεκριμένο γλυκό το βρήκα εύκολο και γιαυτο έκανα την ανάρτηση….
Αγαπώ πολύ την μαγειρική είναι ένας τρόπος προσφοράς αγάπης … να δώσεις σε αυτούς που αγαπάς…να μοιραστής με αυτούς που αγαπάς…
Μαγειρεύω από 7 χρονών δίπλα στην γιαγιά μου… και αγαπω πολύ την μαγειρικη…
(αυτή η συνταγη ηταν πιστη αντιγραφη μου..)
Φιλακια Ελενα μου
@γαστεροπληξ
Καλημέρα σου
Καλό σου Μήνα…..
@ σιωπηλος
καλημέρα σου
καλό σου Μήνα…..
Λοιπόν για τις απορίες σου…
Τρώγετε ανάλογα πόσο γρήγορα μασαει και καταπίνει κάποιος ..
Όσο για την «πρέζα» γιατί σε πονηρεύει η λέξη…
Είναι ορος που χρησιμοποιείτε τόσο στην μαγειρική οσο & στην ζαχαροπλαστική.. (είναι αυτό το λίγο που πιάνουν οι άκρες των δυο δακτύλων μας)..
Εξάλλου η συνταγή είναι πιστή αντιγραφή του www.chocosplash.gr
Δημοσίευση σχολίου