Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2009

τι πραγματικά είναι ένα blog....


Οι παρακάτω 9 θέσεις είναι μια προσπάθεια να διαδοθεί η ιδέα του τι πραγματικά είναι ένα blog, με τελικούς αποδέκτες όχι μόνο τον κόσμο, αλλά και την Πολιτεία και τα Media. Ίσως θα ήταν χρήσιμο να το αναπαράγουν (με ένα απλό copy paste) όσοι μπλογκερς συμφωνούν με τις θέσεις του.


1. Τα blogs είναι διάλογος – ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.
2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.
3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα ή συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.
4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.
5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες – τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.
6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.
7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.
8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.
9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.
Πηγη :http://www.nylon.gr/social-media/greek-blogs-manifesto/
ΥΣ: Θα ήμουν άδικη αν δεν το αναφέρω ξανά..
...το έκανα αναφέροντας την πηγή μου, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό ένα υπέροχο blog το nylon έχει αναρτήσει τις συγκεκριμένες 9 θέσεις
εγώ απλώς τις αναδημοσίευσα και θα παρακαλούσα να το κάνουν και αλλά blog

2 σχόλια:

ΕΛΕΝΑ είπε...

Καλή βδομάδα Ανεμώνη μου!
Και βέβαια συμφωνώ με τις θέσεις του ποστ σου!
Και μακάρι να τις λάβουν υπόψη τους η Πολιτεία και τα Media!!

α ν ε μ ω ν η είπε...

@ Έλενα μου

Θα ήμουν άδικη αν δεν το αναφέρω ξανά..
Το έκανα αναφέροντας την πηγή μου…
Αλλά αυτό δεν είναι αρκετό ένα υπέροχο blog www.nylon.gr αυτό έχει αναρτήσει τις συγκεκριμένες 9 θέσεις
εγώ απλώς το αναδημοσίευσα και θα παρακαλούσα να το κάνουν και αλλά blog

«Οι παρακάτω 9 θέσεις είναι μια προσπάθεια να διαδοθεί η ιδέα του τι πραγματικά είναι ένα blog, με τελικούς αποδέκτες όχι μόνο τον κόσμο, αλλά και την Πολιτεία και τα Media. Ίσως θα ήταν χρήσιμο να το αναπαράγουν (με ένα απλό copy paste) όσοι μπλογκερς συμφωνούν με τις θέσεις του. http://www.nylon.gr»
Καλό βράδυ
Να περνάς καλά όπου και να είσαι!!!

καλημερα.. τι κανεις... να εισαι παντα καλα!!!!