Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009

γιατι??!!


13 σχόλια:

cook είπε...

η απαντηση ειναι προφανης...η φυση εκδικείται...αυτους που την καταστρεφουν...

Aristodimos είπε...

Αφήσανε και καηκε οτι πιο πολύτιμο ειχε απομείνει...

Παντου οι ευθύνες....
Σ αυτους που δεν φροντήσανε για την πρόλειψη...
Σ αυτους που δεν προλάβανε να την αναχαιτίσουνε....
Σ αυτους που καινε για να χτίσουνε...

Μα ολοι τους δεν σκεφτονται οτι σ αυτον τον τόπο τον καμμένο που θα χτίσουν , εκει μεσα στις σταχτες θα ζησουν και θα μεγαλώσουν τα παιδιά τους ;;;;

Διχως οξυγόνο, διχως αυτο το υπέροχο πρασινο χαλι να ομορφαινει τις πλαγιές των γυμνων πλέον βουνών ;;;

Η μονη λεξη πλεον που βγαινει απο τα χειλη ειναι ΕΛΕΟΣ....

ΤΕΤΕΛΕΣΤΑΙ (οπως γραφει και μια εφημερίδα)

Αρης

anemona είπε...

@Cook

και όχι μόνο αυτούς,
και όλους μας ….
και τα παιδιά μας…
και τις γενιές που θαρθουν σε ένα σεληνιακό τοπίο…

anemona είπε...

@ Aristodimos

Συμφωνώ Άρη μου, με ότι λες…
Αντί απάντησης σε παρακαλώ διάβασε αυτό:

11:22 πμ Αναρτήθηκε από Simple Man

Δεν ένιωσα ούτε στιγμή θλίψη όταν οι βίλες κυκλωνόταν από τις φλόγες. Κατα βάθος παρακαλούσα να δω όλα τα τερατουργήματα των νεοελλήνων να γίνονται στάχτη. Να γίνει μολότοφ η φωτιά και να μην αφήσει τίποτε όρθιο από οικισμούς που ξεφύτρωσαν στο πουθενά και που θέλουν να με πείσουν, όλοι οι συνένοχοι, ότι είναι νόμιμοι. Αντιθέτως σε αυτή την χώρα, που οι θεοί έχουν αφήσει εδώ και αιώνες, ο τσοπάνης την πλήρωσε πάλι με τα 500 πρόβατα, οι ελαιώνες των ντόπιων που βλέπεις ότι είναι εκεί, από τον κορμό του δέντρου, για πάνω από 60 χρόνια και αυτή η γη των πεύκων και των πουλιών, των αλεπούδων και των λαγών, της πραγματικής χώρας που καταπατούν δίποδα ανελέητα για να κοκορευθούν στο γραφείο ότι έχουν και «βίλα».
Κατάλαβα αυτές τις ημέρες πώς διαχωρίζεται το νόμιμο από το ηθικό. Το νόμιμο λέγεται «Οικισμός» και το ηθικό «Χωριό», λέξη που δεν ακούστηκε από κανέναν κάτοικο, ρεπόρτερ της κακιάς ώρας και πολιτικό παράγοντα αυτές τις τελευταίες ημέρες. Ξεκαθάρισε με την μία γιατί στο ολοκαύτωμα της Πελοποννήσου κάηκαν άνθρωποι. Κανείς δεν καίγεται για την γη που ουσιαστικά δεν του ανήκει. Έμαθα ότι βάρβαροι χάραξαν δρόμους και τράβηξαν καλώδια με το έτσι θέλω για να έχουν ένα εξοχικό για το Σαββατοκύριακο και μία δικαιολογία για τα αυτοκίνητα των 5,000 κυβικών. Ανακάλυψα τέλος ότι άλλο το «σπίτι» και άλλο οι «κατοικία». Για το πρώτο σκοτώνεις, για το δεύτερο απλά κόβεις μία επιταγή στον δημόσιο λειτουργό που θα σου την νομιμοποιήσει
Από την άλλη πλευρά, τα άθλια ανθρωπάκια της πολιτικής βρήκαν το έδαφος που τους ταιριάζει για να κάνουν τις προεκλογικές δηλώσεις τους. Η καμμένη γη ήταν πάντα το κατάλληλο σκηνικό για τους γελοίους. Αμέσως θυμήθηκα την συνάντηση των πολιτικών αρχηγών των Δεκέμβρη του 2008 όταν καταλάβαιναν ότι η οργή θα τους πάρει και θα τους σηκώσει. Με τη μία υπήρξε σύμπνοια και κοινές δηλώσεις. Προχθές όμως δεν είχαν να φοβηθούν τίποτε. Έφτιαχναν ήδη τους νέους «οικισμούς» που θα κοσμήσουν την Πεντέλη, τον Μαραθώνα και τον Κιθαιρώνα με «κατοικίες» πολλών τετραγωνικών και ορόφων καθώς και την ολοκλήρωση του βόθρου της Αττικής με το όνομα Γραμματικό που πλέον δεν έχει να μολύνει τίποτε τριγύρω. Αυτές οι ψήφοι έχουν αξία και όχι αυτές των πραγματικά καμένων Ελλήνων.
Θυμήθηκα τα αγροτικά και τα φορτηγά ιδιωτών από όλη την Ελλάδα να κατηφορίζουν προς την Πελοπόννησο για ένα φορτίο τροφή για τα ζώα, με ρούχα και κουβέρτες για τους Έλληνες της λησμονιάς και τώρα μέσα από την οθόνη βλέπω ότι τα ρούχα στις κρεμάστες μιας μισοκαμμένης κατοικίας ήταν περισσότερα από τα δέντρα στο απέναντι βουνό. Ούτε την βοήθειά μας δεν έχουν ανάγκη αυτοί οι νεοέλληνες. Θα μείνει μόνο η φωνή του 26χρονου που μπήκε μέσα στο μαντρί να σώσει τα ζωντανά του και κατέρρευσε όταν δεν μπόρεσε να τα σώσει όλα.
Συγνώμη που δεν λυπήθηκα για τους «νεοέλληνες» που δεν θα έχουν πλέον θέα από τα μπαλκόνια των «κατοικιών» τους στους «οικισμούς». Άλλωστε σε λίγα χρόνια θα μπουν σε σχέδιο πόλης και θα κοντράρονται για το ποιος έχει μεγαλύτερο πάρκινγκ για τα τέσσερα αυτοκίνητα της οικογένειας. Μόνο οι ήσυχοι επώδυνοι θάνατοι των δέντρων και των ζώων θα μας αποδεικνύουν ότι αυτή την γη την κλέψανε, την χωρίσανε και την κάψανε νομίμως και νεοελληνοπρεπώς.
.
Φώτο: grlove.com

Maria είπε...

Σήμερα είναι η θλιβερή επέτειος της φωτιάς εκείνης ... Στην Ζαχάρω ένας ηλικιωμένος απήγγειλε κλαίγοντας ένα ποίημα που έγραψε για τα θύματα και έκλεισε με τα λόγια "τραγωδία όπως εκείνη της Σμύρνης".

Δεν έχει τέλος αυτό που βιώνουμε κάθε Αύγουστο. Κρίμα...

anemona είπε...

@marianefeli

αυτός ο μαρτυρικός τόπος… αυτοί οι αξιοπρεπείς άνθρωποι!!!!!…
συγκινήθηκα αφάνταστα… με το ηλικιωμένο αυτό άνθρωπο

από τις αλύτρωτες πατρίδες ήρθε??
Και το δικό μας περιαστικο δάσος το είχαν κάνει πρόσφυγες το 22
Και το έκαψαν … είχαμε και εμείς θύματα…

Aristodimos είπε...

Εχει απολυτο δίκιο ο Simple Man .

Το νόμιμο λέγεται «Οικισμός» και το ηθικό «Χωριό»....

Αυτο και μόνο τα λέει ολα ΔΥΣΤΥΧΩΣ.

Αρης

ΕΛΕΝΑ είπε...

Τεράστιο το ΓΙΑΤΙ!!!
Και ναι, θα συμφωνήσω με την Cook.
Η φύση πάντα εκδικείται.
Κρίμα για όσα είδαμε!
Και ντροπή!

eirini είπε...

Γιατί κάποιοι θέλουν να βγάλουν περισσότερα χρήματα! Γιατί κάποιοι είναι τόσο μ... που δεν σκέφτονται ότι σ'αυτό το περιβάλον που καταστρέφουν για τα χρήματα θα μεγαλώσουν και τα δικά τους παιδιά! Γιατί κάποιοι έχουν γεννηθεί άκαρδοι και θα πεθάνουν έτσι!!!!!!!!!


Ανεμώνη μου γύρισα! Σου στέλνω ένα μεγάλο φιλί και μια αγκαλιά!

anemona είπε...

@Ειρηνη

Καλώς ήρθες
Ειρήνη μου…

Μπήκα στο blog σου …. Τέλειες οι φωτογραφίες…. Ονειρική η Κρήτη….
Υπέροχοι άνθρωποι…
Χαίρομαι που πέρασες καλά κοριτσάκι μου το αξίζεις!!!!!!!

Όσο για την βιβλική καταστροφή που βιώνουμε αυτές τις μέρες…
Κάνεις (από τους ανεύθυνους υπευθύνους) δεν θα απάντηση στα γιατί μας!!!!!!!!
Την μέρα μνήμης των νεκρών της Ηλείας..(πριν δυο χρόνια)… έκαψαν οι αχρείοι την Βόρειο Ανατολική Αττική… στέρησαν το οξυγόνο από την ζωή μας… την ποιότητα ζωής…
2007 -2009 ίδια ιστορία.. το ίδιο έγκλημα…
Νοιώθω οργή..

AATON είπε...

Oπότε μην με κατηγορήσει ποτέ κανένας σας, ότι χαίρομαι που ζω μακρυά απ' όλλα αυτά. Δεν την αντέχω τόση κατάντια βρε παιδιά, τόση ανευθυνότητα, τόση αδιαφορία και τόση εγκληματικότητα.
βαλθήκανε να καταστρέψουν τα πάντα και το κάνουν μεθοδικά και ανενόχλητοι. Ως πότε;
Βλέπω μια χώρα να καταποντίζεται σε όλα. Μια χώρα που σε λίγα χρόνια θα είναι παρελθόν. Μια χώρα που συνεχώς καυχιέται για τους προγόνους της, μα που δεν κάνει τίποτε σωστό για τους απογόνους της.
Χαίρομαι που σε βρήκα, και σε ευχαριστώ για το τόσο ενθαρρυντικό σχόλιο που μου άφησες.

anemona είπε...

Όχι, Νίκο δεν σε κατηγορώ!! Απλά σε ζηλεύω!!!! Προχθές καιγόταν η πόλη μου… (η αδελφή μου με δάκρυα στα μάτια μου είπε ντρέπομαι που ζω εδώ!!!…. Όπου και να γυρίσω η Ελλάδα με πληγώνει.. θέλω να φύγω!!!!!)
Είναι φοβερό αυτό που συμβαίνει στην χώρα μου…. Σαν ακυβέρνητο καράβι είναι!!…
Αδιαφορία για τα κοινά… για την κακή πολιτική κατάσταση.. ένας απέραντος ωχαδερφισμός…… κατάντια!!!!! Ζουν στο παρελθόν… και όχι στο μίζερο παρών…
Ντρέπομαι Νίκο ….

AATON είπε...

Μαρία μου δεν υπάρχει λόγος να ντρέπεσαι εσύ για κάτι που δεν φταίς. Δεν μπορείς άλλωστε να κάνεις πολλά, δεν είναι στο χέρι σου. Να ντραπείς αν μπορείς να κάνεις κάτι και δεν το κάνεις το καταλαβαίνω. Αλα απο ότι βλέπεις, αυτοί που μπορούν, ούτε κάνουν κάτι, ούτε ντρέπονται.
Έζησα 22 χρόνια στην Ελλάδα, 22 στην Γερμανία, και 3 χρόνια τώρα, ζω Καναδά.

καλημερα.. τι κανεις... να εισαι παντα καλα!!!!