Πέμπτη, 6 Αυγούστου 2009

ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΕ 6 ΣΚΥΛΙΑ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ...

Αναδημοσιεύω την είδηση που μου εσταλη μέσω email… από
http://groups.google.com/group/anadasosi/
Το παρακάτω περιστατικό κακοποίησης ζώων έλαβε χώρα

στον Δήμο Ειρηνούπολης Ημαθίας.
Την Τετάρτη το πρωί 29/07/2009, ο 47χρονος Γεώργιος Μ. περιφερόταν μεκαραμπίνα και σκότωνε σκυλιά.
Συγκεκριμένα, πυροβόλησε και σκότωσε το σκυλί της οικογένειας του εκπαιδευτικού Δημητρίου Παπαντωνίου,ο οποίος μήνυσε τον δράστη και μας κατήγγειλε το γεγονός. Σημειωτέον ότι το σκυλί, το οποίο ηταν ένα θηλυκό πρώην λυκόσκυλο της αστυνομίας, συντρόφευε την καρκινοπαθή σύζυγό του, η οποία έκτοτε είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.
Την ίδια μέρα ο ίδιος δράστης σκότωσε και δεύτερο σκυλί δηλώνοντας στα άτομα που προσπάθησαν να τον εμποδίσουν "Ό,τι περπατάει το σκοτώνω".
Πέντε μέρες νωρίτερα είχε επιχειρήσει να κρεμάσει το ίδιο σκυλί με θηλιά γιατί, όπως ειπε, του ειχε φάει μία κότα. Συνολικά, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, πυροβόλησε και σκότωσε το τελευταίο διάστημα συνολικά 6 σκυλιά, τα οποία στη συνέχεια φόρτωνε στο φορτηγάκι του και έφευγε.

Δυστυχώς στη χώρα μας η βαρβαρότητα σε βάρος ανυπεράσπιστων ζώων είναι
καθημερινό φαινόμενο.
Ήδη φωτογραφίες με παρόμοια περιστατικά αγριότητας κάνουν τον γύρο του κόσμου, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει μπουκοταζ από τους ξένους τουρίστες σε βάρος της χώρας μας.
Ο πολιτισμός μιάς κοινωνίας κρίνεται και από τον τρόπο που αυτή συμπεριφέρεται απέναντι στα αδύναμα πλάσματα, οπότε,μέχρι να μάθουμε ως κοινωνία να προστατεύουμε τους αδύναμους, ας σταματήσουμε να πιπιλίζουμε την εθνική καραμέλα ότι είμαστε γνήσιοι συνεχιστές ενός αρχαιοελληνικού πολιτισμού,ο οποίος ουδεμία σχέση έχειμε αυτόν των Νεοελλήνων.

Δηλώνουμε ότι θα παρακολουθήσουμε από κοντά τις περαιτέρω ενέργειες της Πολιτείας, ώστε να είμαστε σίγουροι ότι ο δράστης θα οδηγηθεί στη δικαιοσύνη.
Σύλλογος Ζωοφίλων Ημαθίας (ΖΩ.Η.)zoipets@gmail. com
ΥΓ Παρακαλουμε προωθείστε την είδηση ώστε να γίνει γνωστό το νέο αυτό θλιβερό περιστατικό κακοποίησης ζώων. Υπεύθυνη επικοινωνίας με τον τύπο Βάσω Τάκη, Δικηγόρος, 6932726576

Δεν υπάρχουν σχόλια:

καλημερα.. τι κανεις... να εισαι παντα καλα!!!!