Τρίτη 19 Μαΐου 2009

Οι δολοφονίες των αλμπίνων στην Αφρική για να ληφθούν μέλη του σώματός τους


Αλφισμός και «μαγεία» στην Αφρική
Καθισμένη στο καναπέ του σπιτιού μου απολαμβάνοντας τον πρωινό καφέ μου…διαβάζω τον κυριακάτικο τύπο…
....Στέκομαι στο "Βήμα Μαγγαζινο"…
Με τίτλο "τα στοιχεία της Αφρικής" «ο Γωργος Ξεπαπαδάκος» ξετυλίγει το δράμα των Λευκοπαθικών Τανζανών..,
....Διάβασα και ξαναδιάβασα το άρθρο δυσκολεύοντας να πιστέψω αυτό που γινόταν.
Κατέφυγα στο ιντερνετ αναζητώντας πληροφορίες και σχετικά άρθρα…
"Το χειρότερο κτήνος στον πλανήτη ο άνθρωπος ..."
Στα απέραντα νερά της λίμνης Βικτόρια έχει δημιουργηθεί ένα ασφαλές καταφύγιο μακριά από τις ανελέητες σφαγές.
Λευκοπαθικοί (αλφικοί) Τανζανοί, που περνιούνται για φαντάσματα, καταφεύγουν εδώ για να κρυφτούν, μακριά από τους «δικούς τους» ανθρώπους οι οποίοι τους κυνηγούν για να τους σφάξουν και να τους διαμελίσουν, πιστεύοντας ότι τα «κομμάτια» τους θα είναι ένα γερό τονωτικό στις τελετές μαύρης μαγείας που εξασκούν.

Οι πάσχοντες από αλφισμό έχουν λεπτό δέρμα που παρουσιάζει μεγάλη ευπάθεια στις λοιμώξεις, καθώς και σοβαρά προβλήματα όρασης που μπορεί να φτάσουν μέχρι την αχρωματοψία ή την εμφάνιση καταρράκτη, ενώ συχνά εμφανίζουν και φωτοφοβία.
Στις βαρύτερες μορφές του αλφισμού, οι δύο κυριότερες επιπλοκές είναι η τύφλωση και η εμφάνιση καρκινωμάτων του δέρματος.
ο αλφισμός προκαλείται από την έλλειψη χρωστικής και οφείλεται σε βλάβη των γονιδίων που καθορίζουν τη σύνθεση της μελανίνης. Η έλλειψη αυτή μπορεί να είναι κληρονομική, μπορεί όμως να είναι και αποτέλεσμα γενετικής μεταλλαγής.

Αναδημοσιεύω το αρθρο :
Πηγη: http://archive.enet.gr/online/online_text/c=111,id=75425556
Επιμέλεια: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΖΑΒΑΡΑ javara@enet.gr

Λευκά φαντάσματα σε... μαύρο φόντο
Τα παιχνίδια που παίζονται σε... ασπρόμαυρο φόντο είναι ίσως τελικά πάντα άγρια, αλλά όταν η κουβέντα έρχεται σε σφαγές ανθρώπων που θεωρούνται «φαντάσματα» επειδή ξεχωρίζουν από το χρώμα του δέρματος και τα χαρακτηριστικά τους, η καρδιά των «θεατών» (με την ευρύτερη έννοια) σφίγγεται και σκύβουν με προσοχή πάνω από την έκκληση της βρετανικής εφημερίδας «Independent» για παροχή βοήθειας.
Στα απέραντα νερά της λίμνης Βικτόρια έχει δημιουργηθεί ένα ασφαλές καταφύγιο μακριά από τις ανελέητες σφαγές. Λευκοπαθικοί (αλφικοί) Τανζανοί, που περνιούνται για φαντάσματα, καταφεύγουν εδώ για να κρυφτούν, μακριά από τους «δικούς τους» ανθρώπους οι οποίοι τους κυνηγούν για να τους σφάξουν και να τους διαμελίσουν, πιστεύοντας ότι τα «κομμάτια» τους θα είναι ένα γερό τονωτικό στις τελετές μαύρης μαγείας που εξασκούν.
Το απομακρυσμένο νησί Ουκερέουε, ώρες ταξίδι στα νερά της Βικτόρια και δύο μέρες μακριά από την πρωτεύουσα της Τανζανίας είναι ίσως το ύστατο καταφύγιο, όπου οι ντόπιοι λευκοπαθικοί μπορούν να ζήσουν με σχετική ασφάλεια.
«Η ζωή είναι καλύτερη εδώ, στο νησί», λέει ο Αλφόνς Καζάντζα. Στην κεντρική αγορά του Ουκερέουε μοιάζει με κάθε άλλον ιχθυοπώλη, μόνο που το μεγάλο καπέλο του σκιάζει ένα κατάλευκο πρόσωπο, με πρησμένα υγρά μάτια και σκισμένα χείλη.
Οπως λέει, στο νησί δεν έχουν γίνει φόνοι με θύματα «αλμπίνους».
«Οι άνθρωποι εδώ δεν πιστεύουν στη σατανική αυτή εκστρατεία».
Οπουδήποτε αλλού όμως στην Τανζανία, οι σφαγές συνεχίζονται.
Την περασμένη εβδομάδα δολοφονήθηκαν άλλοι δύο άνθρωποι. Η Ελίζαμπεθ Χουσεΐν κατακρεουργήθηκε από άνδρες με μαχαίρια που την πετσόκοψαν σε κομμάτια, στην επαρχία Σινγιάνγκα, την περασμένη Τρίτη. Ηταν μόλις 13 ετών. Δυο μέρες αργότερα, ο 47χρονος Εζεκίελ Τζον δολοφονήθηκε με όπλο και στη συνέχεια του λιάνισαν τα χέρια και τα πόδια, κοντά στην πόλη Κιγκόμα.
Αυτές οι φρικτές δολοφονίες ανεβάζουν σε 35 τα θύματα ενός πρωτοφανούς αγριότητας κυνηγιού «φαντασμάτων» στο διάστημα του τελευταίου έτους.
Η βία δείχνει το πιο ωμό της πρόσωπο σε ολόκληρη την ανατολική και κεντρική Αφρική.
Και στη δυτική Αφρική όμως, όπως και στο νότο, οι αλφικοί πέφτουν θύματα άγριων διωγμών και απάνθρωπων διακρίσεων.
Η όλη αυτή εκστρατεία ενορχηστρώνεται σε... πρωτόγονους «ρυθμούς» από τους μάγους-γιατρούς, που ισχυρίζονται ότι μπορούν να φέρουν πλούτη στους ντόπιους αν χρησιμοποιήσουν στις τελετές τους τα ακρωτηριασμένα άκρα και το αίμα των «ασπρουλιάρηδων» γειτόνων τους!
Δεν είναι λίγες οι περιοχές, όπου τα λευκοπαθικά παιδιά πηγαίνουν στο σχολείο με σωματοφύλακες, ή κρύβονται στα σπίτια τους και οι οικογένειές τους φθάνουν να μετακινήσουν βράχους πάνω στους τάφους τους για να μην συληθούν.
Θεωρείται πιθανό στο νησί Οκερέουε να βρίσκονται συγκεντρωμένοι οι περισσότεροι λευκοπαθικοί στον κόσμο. Κανείς εδώ δεν γνωρίζει ακριβώς γιατί υπάρχουν τόσα πολλά «ζερού», όπως ονομάζονται στα Σουαχίλι τα φαντάσματα.
Ορισμένοι πιστεύουν ότι ίσως κάποιο άγνωστο μέταλλο που υπάρχει στα ψάρια, τα οποία αποτελούν και τη βασική τροφή των νησιωτών, κάνει τις μητέρες να αποκτούν μωρά που δεν μπορούν να παράγουν χρωστικές.
Αλλοι θεωρούν ότι οι μικτοί γάμοι έχουν ενισχύσει μια μειονότητα κι έχουν οδηγήσει σε μεγάλα ποσοστά αλμπίνων.
Οι γεροντότεροι όμως λένε μια διαφορετική ιστορία: όσοι ντόπιοι ήθελαν να ξεφορτωθούν να παιδιά τους που έπασχαν από αλφισμό, τα εγκατέλειπαν σε ένα μικρότερο νησάκι απέναντι από το Ουκερέουε, την Κιλίτα, για να απαλλάξουν την οικογένεια από το στίγμα των σατανικών φαντασμάτων.
Οι ντόπιοι ψαράδες που πολλές φορές έδειχναν έλεος γι' αυτά τα παιδιά τα έπαιρναν και τα έδιναν σε οικογένειες στο Ουκερέουε, που τα μεγάλωναν σαν δικά τους.
Ο αλφισμός είναι μια κληρονομική διαταραχή που οφείλεται στην παντελή έλλειψη της χρωστικής μελανίνης από τον οργανισμό, η οποία υπό φυσιολογικές συνθήκες προστατεύει από την έκθεση στις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου.

Πηγη http://exandas.ert.gr/zerou-zerou-ta-fantasmata/to-kynigi-ton-almpinon/index.php
"άνθρωποι φαντάσματα".
Με λευκό δέρμα, λευκά μαλλιά και κόκκινα μάτια, οι αλμπίνοι ξεχωρίζουν έντονα ανάμεσα στον μαύρο πληθυσμό της Αφρικής. Στον Δυτικό κόσμο θεωρούνται απλά διαφορετικοί.
Στην Τανζανία όμως, αλλά και στην υπόλοιπη Αφρική μέχρι ενός βαθμού, θεωρούνται «καταραμένοι».
Παλαιότερα πίστευαν ότι ήταν φαντάσματα που κυκλοφορούσαν ανάμεσα στους θνητούς.
Θεωρούνταν αθάνατοι, και οι οικογένειές τους, όταν πέθαιναν τους έθαβαν μέσα στο ίδιο τους το σπίτι ώστε να μην δει κανείς τον νεκρό.
Και στα χωριά, όταν μια οικογένεια αποκτούσε ένα παιδί αλμπίνο, το έπνιγε αμέσως μετά τη γέννα
Όλα δείχνουν να ξεκίνησαν την άνοιξη του 2007 στη γη της Σουκούμα, στην περιοχή της Λίμνης Βικτωρία.
Εκεί μια ομάδα από τους 15.000 μάγους γιατρούς που δραστηριοποιούνται στην περιοχή - εφηύραν έναν δαιμόνιο τρόπο για να βγάλουν περισσότερα χρήματα: Διέδωσαν ότι τα μέλη του σώματος των αλμπίνων φέρνουν καλή τύχη και πλούτο όταν χρησιμοποιούνται ως υλικό της μαύρης μαγείας.
Σήμερα η σάρκα των Αλμπίνων πωλείται στη μαύρη αγορά της Τανζανίας, της Κένυας, της Νοτίου Αφρικής, της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, του Μπουρουντί, του Μαλάουι, της Κένυας. Ένα χέρι Αλμπίνου ξεκινάει από 1500 περίπου ευρώ...
«Συνέβη ξαφνικά λόγω της πίστης στη μαγεία, οι μάγοι είναι η πηγή του κακού.
Οι άνθρωποι πάνε στους γιατρούς για τη μαγεία και τους λένε τα προβλήματά τους και οι μάγοι λένε «εάν θέλετε να λύσετε τα προβλήματά σας, πρέπει να έχετε το χέρι ενός αλμπίνο, λέει στον Εξάντα η πρώτη Αλμπίνο βουλευτής, η κ. Αλ Σάιμα Κεγκίρ, και συνεχίζει παρουσιάζοντας τα όσα λένε οι μάγοι-γιατροί. "Πρέπει να έχεις το αυτί ενός αλμπίνο, θα είναι πηγή ευημερίας, άρα βρείτε το αυτί ενός αλμπίνο». Και το άτομο λέει: «είναι δύσκολο πώς να το βρω;» και ο μάγος απαντά «είναι απλό, δώσε μου 2 εκατομμύρια σίλινγκς και θα σου φέρω εγώ το χέρι ενός αλμπίνο».
Και η κ. Αλ Σάιμα Κεγκίρ συνεχίζει: "Οι μάγοι είναι η πηγή του κακού, τους μισώ, τους μισώ. Θα έπρεπε να συλληφθούν και να ανακριθούν όλοι τους". Στο σπίτι της στο Νταρ Ες Σαλαάμ βρίσκονται οι υιοθετημένες κόρες της, η Μπίμπι Άννα και η Τίντι. Τα δυο κορίτσια αλμπίνο των οποίων η ιστορία έκανε τον γύρο του κόσμου.
Οι μικρές δέχτηκαν επίθεση στο σπίτι τους στην περιοχή της Νγκάρα. Και η Μπίμπι Άννα ακρωτηριάστηκε.
Οι χωρικοί εξακολουθούν να υπακούν τους μάγους και να βγαίνουν για "κυνήγι αλμπίνων".
Μπαίνουν στα σπίτια τους νύχτα, και κόβουν τα χέρια, τα πόδια, την γλώσσα, το κεφάλι τους. Κάθε κομμάτι τους έχει και διαφορετική χρήση.
Υπολογίζεται πως από το 2007, πάνω από 100 Αλμπίνοι έχουν σφαγιαστεί σαν ζώα μπροστά στα μάτια των συγγενών τους
Οι δολοφονίες έχουν απλωθεί από την περιοχή της Μουάνζα, τη Σινιάνγκα, τη Καγκέρα, ακόμη και στη πρωτεύουσα. Και από εκεί στο Κονγκό, στο Μπουρούντι, στη Ρουάντα, στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, στο Μαλάουι, τη Νότιο Αφρική.
Στο χωριό Νιαμικόμε, οι ψαράδες που είδαν την πέρκα να εξαφανίζεται, πλέκουν μαλλιά Αλμπίνου στα δίχτυα για να έχουν καλή ψαριά.
Στο ορυχείο Μγκούσου, στην περιοχή της Γκέιτα, οι χρυσωρύχοι, που ζουν με ένα δολάριο τη ημέρα, ραντίζουν το χώμα με αίμα Αλμπίνου για να βρουν χρυσό. Οι χωρικοί πλένονται με ένα μείγμα από κόκαλα Αλμπίνου για να πορευθούν καλά οι δουλειές τους....
Συμμορίες αναλαμβάνουν να σφάξουν τους Αλμπίνους για λογαριασμό άλλων. Ο Τζόσεφατ , δημοσιογράφος του Ράδιο Κουιζέρα, στην περιοχή της Νγκάρα όπου έγιναν πρόσφατα δολοφονίες Αλμπίνων, μας λέει: «Oι Τανζανοί, δεν πάνε απευθείας να σκοτώσουν τον Αλμπίνο. Αυτό που χρειάζονται είναι τα μέλη του σώματος, για παράδειγμα χέρια ή μαλλιά. Έτσι, μερικές φορές διαπραγματεύονται με τον αλμπίνο, του λένε «σε παρακαλώ μην κλαις, απλά θέλουμε αυτό το χέρι» και τους αφήνουν ζωντανούς....".
Αν και οι κάτοικοι είναι κατά 30% χριστιανοί και κατά 30% μουσουλμάνοι, η «παραδοσιακή» θρησκεία σκιάζει μέχρι τις ημέρες μας, όλα τα πιστεύω, με εκπρόσωπό της τον μάγο-γιατρό του κάθε χωριού.
«Είδα εκεί στη Ρουάντα, ανθρώπους να έρχονται χτυπημένοι και ταλαιπωρημένοι και τους δεχτήκαμε αλλά τέτοιες δολοφονίες σαν αυτές των Αλμπίνων δεν έχω ξαναδεί» θα μας πει με καημό η γιαγιά της Μαριάμ. Την εγγονή την ακρωτηριάσανε στην επαρχία της Καγκέρα, τον Οκτώβριο του 2008.
Η γυναίκα έχασε και το παιδί της μιας και βρίσκονταν στον πέμπτο μήνα της εγκυμοσύνης της.
Νοσηλεύεται ακόμη στο νοσοκομείο της Νγκάρα. Δράστης ένας από τους γείτονες, τον οποίο η Μαριάμ γνώριζε πολύ καλά.
«Όταν άρχισε, μου έκοψε αυτό το χέρι. Ήμουν στο κρεβάτι και ξεκίνησε να το βγάζει και το έδωσε στον φίλο του που τον είδα. Είπα "κόψε με αλλά εγώ σε ξέρω είσαι ο Τζόρτζι που μιλάγαμε". Όταν είπα έτσι, άρχισε να με σπρώχνει και ξεκίνησε να μου κόβει και το αριστερό χέρι. Όταν τελείωσε να κόβει και το αριστερό, οι δικοί του βγήκαν και άρχισαν να τρέχουν».

Η πρόταση ψηφίσματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
http://www.europarl.europa.eu/sidesSearch/search.do?type=QP&language=EL&term=6&author=4521
Οι δολοφονίες των αλμπίνων στην Αφρική για να ληφθούν μέλη του σώματός τους
26 Μαρτίου 2009
ΓΡΑΠΤΗ ΕΡΩΤΗΣΗ υποβολή: Jas Gawronski (PPE-DE) και Charles Tannock (PPE-DE) προς την Επιτροπή

4 σχόλια:

betty είπε...

Mε εξέπληξε η πληροφορία, αλλά επειδή γνωρίζω κάποια στοιχεία για τα αφρικανικά θρησκεύματα, έψαχνα ανυπόμονα την απάντηση που έθιγε το ζήτημα κι ευτυχώς τη βρήκα στις τελευταίες γραμμές της ανάρτησης.
Οι αφρικανοί είναι έντονα προσκολλημένοι στο θεικό στοιχείο, στο ιερό και το βέβηλο γιαυτό αποτελούν πρώτο στόχο ιεραποστολής απ'όλες τις ομολογίες αλλά και πρώτο στόχο εκμεταλλευσης εξαιτίας αυτής της προσκόλλησης τελικά.

betty είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
anemona είπε...

@betty:κατανοώ την προσκόλληση τους στο θεϊκό..
αλλά δεν μπορώ.. αδυνατώ!!! να κατανοήσω αυτόν τον κανιβαλισμό.
καμιά θρησκεία, καμιά κουλτούρα δεν το επιτρέπει!!!!!!!
Καλησπέρα ..
Ευχαριστώ για το σχόλιο σου.

Ανώνυμος είπε...

Αρκετά ενδιαφέρον και συνάμα ανατριχιαστικό άρθρο....Ο Αλμπινισμός είναι αρκετά διαδεδομένος στην φύση.Αν ενδιαφέρεσαι για ένα άρθρο περι ζώων αλμπίνο όπως επίσης και για το αντίθετο (μελανισμός) δές αυτό εδώ το σχετικό αρθράκι

Ζωή χωρίς χρώμα: Αλφισμός

Τα ζώα αλμπίνο πάντως δεν φαίνεται να παρενοχλούνται απο άλλα του ιδίου είδους...

καλημερα.. τι κανεις... να εισαι παντα καλα!!!!