Κυριακή 8 Μαρτίου 2009

Αυτή είναι η ελληνίδα του 2008.....


Είναι πιο μορφωμένη, εργάζεται περισσότερο, αμείβεται λιγότερο και σπάνια κατέχει θέση στα κέντρα λήψης αποφάσεων: Αυτή είναι η ελληνίδα του 2008.
Παγκόσμια έκθεση του διεθνούς οικονομικού φόρουμ που υπολογίζει το δείκτη ισότητας των δυο φύλων μεταξύ 130 χωρών κατατάσσει την Ελλάδα στην 75η θέση.
Ελεύθερη πτώση θυμίζει στη παγκόσμια αυτή κλίμακα ο δείκτης ισότητας της χώρας μας αφού το 2006 κατείχαμε τη 69 θέση, το 2007 την 72η και το 2008 βρεθήκαμε στην 75η θέση.
Τριάντα δυο θέσεις μπροστά μας βρίσκεται η Ουγκάντα που κατέχει τη 43η θέση, ενώ ο δείκτης ισότητας της Τανζανίας μας περνάει 37 θέσεις.
Σύμφωνα μάλιστα με την παγκόσμια αυτή έκθεση στο τομέα της συμμετοχής των γυναικών στη πολιτική σχεδόν πιάνουμε «πάτο» κατέχοντας τη 93η θέση.
Θετική πρωτιά αποτελεί ο αριθμός των γυναικών απόφοιτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Τα πράγματα αλλάζουν όταν βγαίνουν στον εργασιακό στίβο.Η κ. Σωτηροπουλου εργάζεται 22 χρόνια στο χώρο της ομορφιάς και θεωρεί βέβαιο πως αν ανήκε στο ισχυρό φύλο με τις γνώσεις της και την εμπειρία της, η εξέλιξη της θα ήταν ραγδαία και λιγότερο κοπιαστική.
Πριν βιαστούμε να γιορτάσουμε την ημέρα της γυναίκας με εξόδους και χορούς καλύτερα να προβληματιστούμε για τα αίτια που εκθέτουν την ελληνική κοινωνία και να αναλογιστούμε τρόπους προκειμένου να αλλάξουν τα κριτήρια ανέλιξης των γυναικών: Να γίνουν από κριτήρια εικόνας, κριτήρια ικανοτήτων.
ΠΗΓΗ: ΣΚΑΙ

3 σχόλια:

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Όσαλες σωστά μα άσε με να πω για κάτι άσχετο...τι όμορφα τα ..ψαράκια σου καλέεε!

dromaki είπε...

Πέρασα για μια καλημέρα πατριώτισσα.
Πικράθηκα με όσα γράφεις.Σε μια Ευρωπαική χώρα την 75η θέση...
Κατάντια!

Mariela είπε...

Πολύ σημαντικά αυτά που γράφεις...
Βλέπω και την πατρίδα μου (Καβάλα) στα δεξιά.....

καλημερα.. τι κανεις... να εισαι παντα καλα!!!!