Κυριακή, 8 Φεβρουαρίου 2009

Διεθνής Ημέρα Προσευχής για τους Πάσχοντες από Αυτισμό.


Ο Αυτισμός είναι ένας τρόπος ύπαρξης.

Να Βγεί ο Αυτισμός από το Σκοτάδι της Αφάνειας και του Στιγματισμού"

Ένα γράμμα από μια μητέρα αυτιστικού παιδιού μου που πρέπει να διαβάσουμε….
"Εμείς οι γονείς που είμαστε έξυπνοι, δεν πρέπει να μπαίνουμε στο τρυπάκι του ανταγωνισμού μεταξύ των διαφόρων οργανώσεων και συλλόγων καθοδηγούμενοι από άλλους.
Ας έχουμε δική μας αντικειμενική άποψη και δική μας κρίση. Η δημοσιότητα και οι κινήσεις εντυπωσιασμού είναι γι αυτούς που επιδιώκουν να υπνωτίσουν τους γονείς και να τους καθοδηγούν τυφλά.
Εμείς οι γονείς είμαστε οι μόνοι που αγαπάμε πραγματικά τα παιδιά μας και μόνος μας στόχος και απόλυτο δικαίωμα είναι να διεκδικούμε τα δικαιώματα των ανήλικων και ενήλικων παιδιών μας (που εύκολα μπορεί να τα χρησιμοποιήσει κάποιος λόγω των ιδιαιτεροτήτων του αυτιστικού φάσματος) και κανένας δεν πρόκειται να πείσει εμένα προσωπικά για κάτι διαφορετικό.
Και καλό είναι όσοι έχουμε παιδιά στο αυτιστικό φάσμα να διαβάζουμε, να παρακολουθούμε σεμινάρια και να ρωτάμε."
διαβαστε το.....
http://www.autismtreatmentcenter.org/
απο το blog: http://aspergerhellas.blogspot.com/
Σαν ενήλικας με Αυτισμό, διαβάζοντας αυτά που κάνουν οι ενήλικες με Αυτισμό στην Ευρώπη,
και ιδιαίτερα στην Αγγλία όπου θα περάσει νομοθεσία που να τους δίνει τα ίδια δικαιώματα που έχουν άλλες "διαφορετικότητες" όπως η τύφλωση και η κώφωση, όπως και στην Αμερική με το Autism Disorders Advocacy Network (ADAN), και το πως έχουν αρχίσει να προωθούν (με επιτυχία) τα δικαιώματα των ίδιων των αυτιστικών.
Διότι οι αυτιστικοί δεν υστερούν άλλωστε σε τίποτα από τους τυφλούς, τους κωφούς, τους τετραπληγικούς και βάλε που έχουν συλλόγους και οργανώσεις των ΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ με την "διαφορετικοτητα".

'Εψαξα να βρω και στην Ελλάδα έναν τέτοιο σύλλογο ή οργάνωση αυτιστικών. 'Εψαξα, και έψαξα, και έψαξα. Τίποτα!!! Μα καλά, σκέφτηκα, δεν υπάρχουν αυτιστικοί στην Ελλάδα;;; Φυσικά και υπάρχουν αλλά τους έχουν "κρυμμένους" όπως παλιά έκρυβαν όλα τα ανάπηρα και "διαφορετικά" παιδιά μιά και σήμερα ο Αυτισμός είναι το ΣΤΙΓΜΑ!
Ο Αυτισμός έγινε ένα στίγμα, διότι κατά τα λόγια της επιστήμης είναι η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑ που μπορεί να έχει ένα παιδί, ένα άτομο!!! Τόσο χάλια δηλαδή που τα παιδιά αυτά δεν θα μπορέσουν ποτέ να γίνουν ανεξάρτητα, να ζήσουν αυτόνομα, να γίνουν αυτιστικοί ενήλικες που θα θέλουν να έχουν τον σεβασμό και τα δικαιώματα που έχουν ΟΛΟΙ οι άλλοι.
'Έτσι σας λένε όταν κάνουν την διάγνωση. Το παιδί δεν έχει κανένα μέλλον. Και φυσικά ένα παιδί χωρίς μέλλον χρειάζεται την προστασία της μαμάς και του μπαμπά και της επιστήμης, και εταιριών προστασίας αυτιστικών!
ΟΚ, είπα αφού δεν υπάρχει σύλλογος για τους ίδιους τους αυτιστικούς θα τον δημιουργήσω εγώ. 'Αλλωστε ποιός μπορεί να ξέρει καλύτερα μια κατάσταση, από τον ίδιο που βρήσκεται μέσα στην κατάσταση. Ποιός μπορεί λοιπόν να ξέρει καλύτερα τον αυτισμό απο έναν που έχει ο ίδιος αυτισμό!
'Ελα όμως που έμεις που έχουμε Αυτισμό, λέμε πράγματα για τον Αυτισμό που ειναι άκρως αντίθετα από αυτά που σας διαδίδει η επιστήμη! Αυτό ειναι φυσικά πολυ αξιοσημείωτο δεν το νομίζεις;;;
ΟΛΟΙ οι αυτιστικοί που μιλάνε ή γράφουν βιβλία για τον Αυτισμό τους δεν τον βλέπουν σαν αρρώστια ή σύνδρομο που θέλει θεραπεία, δεν τον βλέπουν ούτε σαν την ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑ, δεν τον βλέπουν καν σαν αναπηρία αλλά σαν ένα τρόπο ζωής. Αυτό είναι πολύ αξιοσημείωτο αλλά πολλοί λίγοι το έχουν παρατηρήσει και αναρωτηθεί γιατί.
http://aspergerhellas.blogspot.com/
Γιατί οι ίδιοι οι αυτιστικοί λένε άλλα και άλλα λέει η επιστήμη;
Διότι απλά αυτοί που έχουν τα πολλά χρήματα έχουν και την δύναμη της εξουσίας και αποφασίζουν για το πως θα προβάλλεται ο Αυτισμός! 'Οταν έχεις χρήματα μπορείς και "αγοράζεις" ότι θέλεις. 'Ετσι η επιστήμη έχει βρεί τον καλύτερο τρόπο να βγάζει τον μισθό της. Σας πουλάει μιά εικόνα του αυτισμού που εκείνη θέλει, και μετά επωφελήται απο την εικόνα αυτή. 'Οσο πιό ΧΑΛΑΣΜΕΝΑ είναι τα παιδιά σας, τόσο πιό πολύ κέρδος τα οικονωμά "διορθώνοντάς" τα!
Δυστυχώς όμως πολλοί γονείς δεν τα βλέπουν αυτά, διότι απλά δεν θέλουν ή δεν μπορούν να παραδεχθούν ότι ένα άτομο με Αυτισμό έχει ικανότητες που άμα του δωθεί η σωστή μάθηση με ένα τρόπο κατάλληλο (όπως η νοηματική ή η γραφή Braille) θα μπορέσει να φτάσει και να ξεπεράσει τους μη-αυτιστικούς, αντί να έχει την ανάγκη προστασίας μιάς μαμάς και ενός μπαμπά.
Ναι, μας περνάνε εμάς τους αυτιστικούς για ηλιθίους, νοητικά χαλασμένους, παιδιά ενός κατώτερου μυαλού και εσείς αγαπητοί γονείς είσαστε αυτοί που τους αμοίβετε και απο πάνω! Αν είσαστε έξυπνοι γιατί δεν βλέπετε ολη αυτη την εκμετάλευση;;; Τι έχουμε να κερδίσουμε εμείς οι αυτιστικοί; Τι ακριβώς; Μισθό δεν μας δίνετε, ούτε μας πληρώνετε για να σας βγάζουμε το παιδί σας σκάρτο και μετά να σας πουλάμε μακροχρόνιες θεραπείες και φάρμακα που το κάνουνε σαν ένα φυτό! Ολα ΑΥΤΑ δεν τα βλέπετε εσείς οι έξυπνοι γονείς;;;
http://aspergerhellas.blogspot.com/
Αλλά ξέχασα, εμείς οι αυτιστικοί δεν έχουμε τίτλο καθηγητή, ή τίτλο δόκτορα. 'Εχουμε όμως κάτι που όλοι αυτοί δεν έχουν. 'Εχουμε πρόσβαση, έχουμε την γνώση του αυτισμού απο τα μέσα. Μάλιστα, ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΣΑ, ενώ όλοι αυτοί καθονται απο τα έξω και κοιτάνε μέσα απο μια κλειδαρότρυπα και προσπαθούν έτσι να κατανοήσουν τι είναι αυτό που βλέπουν !!!

Μετά, λες και το άλλο: "Εμείς οι γονείς είμαστε οι μόνοι που αγαπάμε πραγματικά τα παιδιά μας και μόνος μας στόχος και απόλυτο δικαίωμα είναι να διεκδικούμε τα δικαιώματα των ανήλικων και ενήλικων παιδιών μας (που εύκολα μπορεί να τα χρησιμοποιήσει κάποιος λόγω των ιδιαιτεροτήτων του αυτιστικού φάσματος) και κανένας δεν πρόκειται να πείσει εμένα προσωπικά για κάτι διαφορετικό."
Ξέρεις ποιός θα σε πείσει μια μέρα; Το ίδιο σου το παιδί όταν θα καταλήξει να είναι αυτό που ακριβώς θέλεις να είναι ενα απροστάτευτο ηλίθιο 45-χρονο αγοράκι που ζει ακόμη σπίτι μαζί με την μαμά του που το προστατεύει απο όλα όσα θα μπορούσε να είχε βιώσει, τις εμπειρίες καλές ή κακές που θα μπορούσε να έχει, την πείρα ζωής που θα μπορούσε να έχει μαζεψει, όλα όσα θα μπορούσε να έχει απολαύσει και χάσει.
Διότι λένε "πρόσεχε τι εύχεσαι να έχεις διότι μπορεί να το αποχτήσεις". Και εσύ ξέρεις ακριβώς τι θες να έχεις, ένα παιδί να το κουβαλάς σαν τσουβάλι όλη σου την ζωή ώστε να μπορείς να νοιώθεις πως είσαι μιά άξια μητέρα που θυσίασε την ζωή της για το παιδί της, και μαζί με την δική της ζωή θυσιασε και την δική του, και το δικό του μέλλον...
Αλλά κάτσε τι λέω;

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΛΛΟΝ!!! Αυτό δεν σου είπαν όλοι οι ειδικοί και τους χρυσοπλήρωσες; 'Οχι μόνο πούλησες το μέλλον του παιδιού σου, όχι μόνο πούλησες και την δική σου ζωή ώστε να το κουβαλάς, αλλά ΚΑΙ τους πλήρωσες απο πάνω!!! Αυτή είναι η εξυπνάδα σας αγαπητοί γονείς;
Και τελικά λες και αυτο: "Και καλό είναι όσοι έχουμε παιδιά στο αυτιστικό φάσμα να διαβάζουμε, να παρακολουθούμε σεμινάρια και να ρωτάμε."
Ναι, φυσικά! Ρωτήστε, διαβάστε, ακούστε, ρωτήστε ξανά, διαβαάτε ακόμη πιο πολύ, παρακολουθήστε σεμινάρια, μιλήστε με 200 ειδικούς επιστήμονες, αλλά ξέρετε κάτι; ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΥΤΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΘΕΤΕ! Ξέρετε γιατί; Διότι στον Αυτισμό η θεωρία και η πράξη είναι σαν το μαύρο με το άσπρο => ΑΚΡΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ! 'Ασχετα! Διαφορετικά! 'Οσο και να θέλετε να κατανοήσετε τον Αυτισμό απο την θεωρια που τον βλέπει μέσα από μιά κλειδαρότρυπα, θα σας πάρει και εσάς άλλα 20 και χρόνια.
Η διαφορέ με έναν μη-αυτιστικό που ξέρει την θεωρία και έναν αυτιστικό που ξέρει την πράξη είναι ότι ο αυτιστικός μπορεί να κατανοήσει το αυτιστικό παιδί πολυ καλύτερα. Ναι, εσείς σαν γονείς το ΑΓΑΠΑΤΕ και αυτό δεν το αμφισβητώ με κανένα τρόπο, αλλά ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΝΟΗΤΕ και γι' αυτό απλά τυρρανιέστε (και τυρρανατε το παιδί σας) διότι εσείς και το παιδί σας μιλάτε μια άλλη γλώσσα, την οποία δεν μπορείτε να "μεταφράσετε" όση θεωρία και αν ξέρετε, όσο και να διαβάζετε, όσα σεμινάρια και να ακούσετε.
Την γλώσσα του Αυτισμού την μιλάνε μόνο οι αυτιστικοί.
Γι' αυτό άλλωστε δεν θέλει να μας ακούσει η επιστήμη, διότι ξέρει ότι έχουμε πρόσβαση εκεί που η ίδια ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ: ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΑΥΤΙΣΜΟΥ!!!
Κάνε ό,τι θες, διότι μια μέρα αυτά τα ίδια τα σημερινά αυτιστικά παιδιά, όταν ενηλικιωθούν θα μας βρούν διότι εμείς μιλάμε την γλώσσα τους, και όταν μας βρούν θα νοιώσουν μια απέραντη ανακούφηση όταν κάποιος επιτέλους κατανοήσει όλα όσα έχουν βιώσει και υποφέρει από τους γονείς τους!
'Ετσι ο μόνος δρόμος διαφυγής που έχει είναι προς τα μέσα, μέσα στον ίδιο του τον εαυτό, κλείνετε εκεί μέσα να προστατευθεί, γίνετε έτσι ακόμη ποί πολύ αυτιστικό! Πράγμα που φυσικά αντί να φέρει την λύτρωση απο την τυρρανία την χειροτερεύει για το παιδί. 'Ετσι φτάνουν τα αυτιστικά παιδιά σε ακραίες συμπεριφορές θυμού, με ξεσπάσματα απότομα, βίαια, με φωνές ή και βρισιές που τρομάζουν τους γονείς, που τα πάνε σε ειδικούς και τα φαρμακώνουν για τα κρατάνε ήρεμα και όταν τα έχουν κάνει πιά φυτά είναι όλα καλά!!!
Αυτός ειναι ο Αυτισμός οπως τον βιώνουμε εμείς οι ίδιοι οι αυτιστικοί.
http://aspergerhellas.blogspot.com/
Ο μόνος που κερδίζει σε ολη αυτη την κατάσταση ειναι η αχόρταγη επιστήμη! Που έχει κάνει τον Αυτισμό την πιο μεγάλη κερδοσκοπική επιχείρηση του αιώνα μας. Δυστυχώς...
Αλλά το καλό είναι, ότι ευτυχώς υπάρχουν κάπου και που κάποιοι "άνθρωποι" όπως εσύ που βλάπουν το τι γίνετε και δεν παίζουν αυτό το κερδοσκοπικό παιγνίδι. Που θέλουν να βοηθήσουν αυτά τα παιδιά και τους αυτιστικούς ενήλικες. Αλλά είναι λίγοι, μικροί, μπροστά στον γίγαντα της επιστήμης, κάτι σαν τον Δαβίδ που πολεμά έναν Γολιάθ.
'Ολοι ξέρουμε φυσικά ποιός κέρδισε στο τέλος... Αμήν!
http://aspergerhellas.blogspot.com/

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας Αυτιστικών γράφειστην ιστοσελίδα της:
"Σκοπός της Εταιρίας είναι να εργαστεί για τα δικαιώματα των αυτιστικών ατόμων στη ζωή, δηλαδή ατόμων που εμφανίζουν το σύνδρομο του αυτισμού και άλλες συναφείς καταστάσεις στις οποίες τα αυτιστικά στοιχεία προέχουν και καθορίζουν τις ανάγκες της καθημερινής ζωής, της εκπαίδευσης, της θεραπείας και της δια βίου προστασίας τους.
Η δράση Εταιρίας ακολουθεί το παράδειγμα των προηγμένων χωρών της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, με την ηθική συμπαράσταση της Autism - Europe και με την επιστημονική συμπαράσταση των Ελλήνων επιστημόνων, που είναι μέλη της, καθώς και Ευρωπαίων επιστημόνων, μέσω της Autism Europe, η Ελληνική Εταιρία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων αγωνίζεται για τη δημιουργία ενός Εθνικού Δικτύου Παροχής Υπηρεσιών για άτομα με Αυτισμό, που θα περιλαμβάνουν μονάδες διάγνωσης, αξιολόγησης και συμβουλευτικής στήριξης, θεραπευτικής και εκπαιδευτικής παρέμβασης, ημερήσιας απασχόλησης, προστατευμένης εργασίας, για όσα άτομα μπορούν να εργαστούν, βραχείας παραμονής και δια βίου περίθαλψης."

Δεν θέλουμε προστασία ούτε περίθαλψη. Θέλουμε να μας αναγνωρίσει η κοινωνία, να δεί τον αγώνα που κάνουμε να επιβιώσουμε στην αφάνεια,στιγματισμένοι απο τους επιστήμονες σαν την χειρότερη αναπηρία που υπάρχει, ώστε να μπορούννα "αρμέγουν" τον Αυτισμό και να τον μετατρέπουνσε μια κερδοσκοπική βιομηχανία!!!
Θέλουμε τα κέντρα που θα γίνουν, να γίνουν με τις συνθήκες που εμείς οι ίδιοι οι αυτιστικοί έχουμε ανάγκη και όχι αυτές που μας επιβάλουναυτοί που κερδοσκοπούν στο όνομα του Αυτισμού. Η στιγματική εικόνα του Αυτισμού που υποστηρίζουν καιδιαδίδουν αποσκοπεί στο να προστατεύει τους ίδιους τους επιστήμονες, τις οργανώσεις όπως η ΕΕΠΑΑ και το εισόδημά τους.
http://aspergerhellas.blogspot.com/
Τόσος είναι ο στιγματισμός του Αυτισμού, που πολλοί λίγοι καν τον αναφέρουν! Τον λένε"πρόβλημα", "δυσκολία", "ιδιαιτερότητα" ή και "φάσμα"αρκεί να ΜΗΝ αναφέρουν την λέξη ΑΥΤΙΣΜΟΣ!!!
Όχι μόνο δεν αναφέρουν τον Αυτισμό, αλλά αποσκοπούν στο να τον εξαλήψουν. Πράγμα που θα προκαλούσε πανελλαδικές αντιδράσεις άμα γινόταν κάτι ανάλογο για την τύφλωση, την κώφωση, ή το Σύνδρομο Down!
Στον Αυτισμό όμως, όλα είναι δυνατά μέσα στο κλίμα κερδοσκοπίας που επικρατεί. Στην ιστοσελίδα της ΕΕΠΑΑ, θα βρήτε και την ακόλουθη δήλωση:
Ειδικότερα, ο σκοπός της Εταιρίας είναι να εργαστεί για την πρόληψη της γέννησης ή δημιουργίας αυτιστικών παιδιών από αιτίες που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη, τον τοκετό ή τις συνθήκες ζωής του παιδιού στα πρώτα χρόνια της ζωής του!!!
Είναι λοιπόν ο Αυτισμός μια χειρότερη αναπηρία και από την τύφλωση ή την κώφωση;
Όχι βέβαια! Αλλά εμείς οι αυτιστικοί ενήλικες που με πολύ αγώνα έχουμε καταφέρει να επιβιώσουμε μέσα στην κοινωνία, έστω και αν ζούμε απομονωμένοι και στην αφάνεια, είναι που αντιμετωπίζουμε σε κάθε βήμα αυτόν τον στιγματισμό.
Η λέξη και μόνο Αυτισμός ή προκαλεί δέος, ή δεν μας πιστεύουν άμα πούμε ότι είμαστε αυτιστικοί.
Πώς άλλωστε να μας πιστέψουν, όταν η εικόνα του Αυτισμού στην Ελλάδα είναι ακόμη το παιδάκι με "κλασσικό" αυτισμό που δεν μιλάει, κουνάει το σώμα και τα χέρια του και δεν έχει επαφή με το περιβάλον του.
Γι αυτό ο Σύλλογος μας αποφάσησε να αρχίσει την ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ "ΔΩΣΕ ΦΩΣ" ώστε να γίνει ο αυτισμός, ο πραγματικός Αυτισμός, όπως τον βιώνουμε εμείς οι ίδιοι οι αυτιστικοί, γνωστός και να σταματήσει να είναι ένα στίγμα, αλλά να αρχίσει να είναι αυτό που πραγματικά είναι ο Αυτισμός: ένας τρόπος ζωής, ύπαρξης, κατάστασης, και νοοτροπίας που είναι αδιαχώριστα από το ίδιο το άτομο!
'Έτσι, όταν ο Αυτισμός πάψει να είναι ένα στίγμα θα σταματήσει και η κερδοσκοπία, η προστασία, η περίθαλψη, η εκμετάλλευση και η αδιαφορία για την γνώμη των αυτιστικών.
Θέλουμε τα αποχτήσουμε τα δικαιώματα που μας ανήκουν σαν ισότιμοι πολίτες της Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής Κοινώτητας.
Αν και υπάρχει σήμερα στην Ελλάδα κάποια ελάχιστη μέριμνα και φροντίδα για τα παιδιά, απουσιάζουν εντελώς θεσμοθετημένα μέτρα για τους αυτιστικούς όταν μπουν στην ενηλικίωση, στη μέση ηλικία και στα γηρατειά.
Στον Αυτισμό οι ίδιοι οι αυτιστικοί δεν έχουν καν φωνή, δεν έχουν δικαιώματα, δεν έχουν ισάξια μεταχείρηση διότι απλά ο αυτισμός δεν ανήκει κατά την γνώμη μας στους αυτιστικούς.
Τον έχουν "απαγάγει" από τα χέρια μας οι ειδικοί, οι φαρμακευτικές εταιρίες, και οι εταιρίες προστασίας μας. Από ποιούς ακριβώς μας προστατεύουν;Δεν θέλουμε προστασία. Θέλουμε να μας αναγνωρίσει η κοινωνία, να δεί τον αγώνα που κάνουμε να επιβιώσουμε στην αφάνεια, στιγματισμένοι απο τους ειδικούς σαν την χειρότερη αναπηρία που υπάρχει.
Αντί για αυτιστικό μας πέρνουν για αγενή, για κακότροπο, για εγωιστή, για αντικοινωνικό και πολλά άλλα τέτοια. Η ίδια η λέξη "Αυτιστικός" έχει παραποιηθεί. Στην βουλή ακούμε να μιλάνε για αυτιστικό κόμμα, για αυτιστικό βουλευτή, πολλές γυναίκες λένε τον άνδρα τους αυτιστικό άμα δεν είναι κοινωνικός, και αντί για "βρε βλάκα" η νέα μόδα είναι... "βρέ αυτιστικέ"!Αλλά είναι όλοι αυτοί αυτιστικοί;'Οχι βέβαια! Ο αυτισμός είναι τόσο στην αφάνεια που κανείς δεν ξέρει πραγματικά και ουσιαστικά, τι ακριβώς είναι Αυτισμός, τι κάνει ένα άτομο αυτιστικό, τι προβλήματα αντιμετωπίζει ένας με αυτισμό, και πως όλη αυτή η θεωρία σχετικά με τον Αυτισμό μπαίνει στην πράξη στην καθημερινή ζωή ενός αυτιστικού.'
Οπως λέμε κάποιον "τυφλό", άμα δεν δεί κάτι, ή "κουφό" άμα δεν ακούσει, δεν σημαίνει ότι ξέρουμε τι είναι τύφλωση άμα κλείσουμε για 5 λεπτά τα μάτια μας, όπως και δεν ξέρουμε τι είναι κώφωση άμα κάτσουμε μια ώρα σε μια ηχομονωτική καμπίνα!'
Ετσι με το να λέμε έναν "αυτιστικό", επειδή αυτό το άτομο ουσιαστικά εμφανίζει σε μιά δεδομένη στιγμή ή/και κατάσταση κάποια συμπεριφορά που μοιάζει με την συμπεριφορά αυτιστικού, δεν είναι δυνατόν να ξέρουμε τι σημαίνει να είσαι αυτιστικός και να ζεις καθημερινά με τον Αυτισμό!
Ο Αυτισμός είναι μιά ισόβια κατάσταση, όπως η τύφλωση και η κώφωση, που δεν θεραπεύεται ούτε μειώνεται με την πάροδο του χρόνου.
Ο αυτισμός όμως δεν μπορεί να διαχωριστεί απο το ίδιο το άτομο, όπως και η τύφλωση και η κώφωση δεν μπορούν να διαχωριστούν από τον τυφλό ή κωφό! Εδώ ένα απόσπασμα από την παρουσίαση που έδωσε ο Jim Sinclair (αυτιστικός και συγγραφέας) στη Διεθνή Διάσκεψη του 1993 που έγινε στο Τορόντο, σχετικά με τον αυτισμό και απευθυνόταν πρώτιστα στους γονείς:Σας προσκαλώ κοιτάξετε τον αυτισμό μας, και κοιτάξετε τη θλίψη σας, από την προοπτική μας:Ο αυτισμός δεν είναι ένα εξάρτημα.
Ο Αυτισμός δεν είναι κάτι που ένα άτομο έχει, ή ένα "κέλυφος" μέσα στο οποίο είναι παγιδευμένο ένα άτομο.
Δεν υπάρχει κανένα κανονικό παιδί που κρύβεται πίσω από τον Αυτισμό.Ο Αυτισμός είναι ένας τρόπος ύπαρξης. Είναι διάχυτος, χρωματίζει κάθε εμπειρία, κάθε αίσθηση, αντίληψη, σκέψη, συναίσθημα, και αντιμετωπίζει κάθε πτυχή της ύπαρξης. Δεν είναι δυνατό να χωρίσετε τον Αυτισμό από το άτομο -και εάν ήταν δυνατό, το άτομο που θα είχατε αφήσει μετά το διαχωρισμό δεν θα ήταν το ίδιο άτομο με αυτό που αρχίσατε.
Αυτό είναι σημαντικό, έτσι σκεφτείτε το για μια στιγμή:Ο Αυτισμός είναι ένας τρόπος ύπαρξης.Επομένως, όταν οι γονείς λένε "Μακάρι το παιδί μου να μην είχε αυτισμό," αυτό που λένε πραγματικά είναι, "Μακάρι το αυτιστικό παιδί που έχω να μην υπήρχε, και να είχα ένα διαφορετικό (μη-αυτιστικό) παιδί αντί αυτού."Διαβάστε το πάλι.
Αυτό είναι που ακούμε όταν πενθείτε για την ύπαρξή μας. Αυτό είναι που ακούμε όταν προσεύχεστε για μια θεραπεία. Αυτό είναι που ξέρουμε, όταν μας λέτε μέσω των πιο δυνατών σας ελπίδων και ονείρων σας για μας:Ότι η πιο δυνατή επιθυμία σας είναι να έρθει η ημέρα που θα πάψουμε να υπάρχουμε, και άγνωστοι που θα μπορείτε να αγαπήσετε θα κινούνται μέσα και πίσω από τα πρόσωπά μας...Γι’ αυτό ο Σύλλογος μας αποφάσησε να αρχίσει αυτή την καμπάνια ώστε να γίνει ο αυτισμός, ο πραγματικός Αυτισμός, όπως τον βιώνουμε εμείς οι ίδιοι οι αυτιστικοί, γνωστός και να σταματήσει να είναι ένα στίγμα, αλλά να αρχίσει να είναι αυτό που πραγματικά είναι ο Αυτισμός: ένας τρόπος ζωής, ύπαρξης, κατάστασης, και νοοτροπίας που είναι αδιαχώριστα απο το ίδιο το άτομο!. Πως μπορείς να μας βοηθήσεις;
Μάθε όσα μπορείς περισσότερα σχετικά με τον αυτισμό και τους αυτιστικούς
Γίνε ομότιμο μέλος του Συλλόγου μας
Γίνε δωρητής ή χορηγός των δραστηριοτήτων μας
Ελάτε να δείτε το έργο που κάνουμε και την Κοινώτητα Αυτισμού που έχουμε δημιουργήσει. Θα βρείτε όλες τις πληροφορίες στην ιστοσελίδα μας:
http://www.aspergerhellas.org/
Αν είσαστε στο facebook ελάτε να δείτε την σελίδα του Συλλόγου μας εκεί:www.facebook.com/group.php?gid=31715619369
Σας παρακαλούμε ΔΙΑΔΩΣΤΕ όπως και όπου μπορείτε αυτή την ΚΑΜΠΑΝΙΑ, διότι αφορά το μέλλον χιλιάδων αυτιστικών παιδιών και ενηλίκων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

καλημερα.. τι κανεις... να εισαι παντα καλα!!!!