Σάββατο, 31 Ιανουαρίου 2009Το Google έβαλε στην μαύρη λίστα ολόκληρο το Ιnternet!‏

Η δημοφιλέστερη μηχανή αναζήτησης, το Google, παρουσίαζε ως επικίνδυνες όλες τις ιστοσελίδες του διαδικτύου, συμπεριλαμβανομένης και της δικής του, για περίπου 40 λεπτά από τις 16.40 ως τις 17.20, το απόγευμα του Σαββάτου.

Το πρόβλημα προέκυψε από ανθρώπινο λάθος, όπως αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε το site μερικές ώρες μετά την αποκατάστασή του προβλήματος.
Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα που εντοπίζει ιστοσελίδες με επικίνδυνο ή παράνομο υλικό έστειλε στα κεντρικά της Google τη συνηθισμένη έκθεση με ένα site που έπρεπε να μπλοκαριστεί από την μηχανή.

Ο τεχνικός που έπρεπε να επιληφθεί του θέματος, αντί να βάλει μόνο το συγκεκριμένο site στην μαύρη λίστα του Google, έκανε ένα λάθος «κλικ» κι έβαλε όλα τα site του κόσμου.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορεί κανένας χρήστης να μεταπηδήσει σε άλλη ιστοσελίδα, αφού το Google απαγόρευε την πρόσβαση για λόγους ασφαλείας. Το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε ύστερα από 40 λεπτά, αφού όμως έπληξε ανεπανόρθωτα το γόητρο της πιο αξιόπιστης μηχανής αναζήτησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

καλημερα.. τι κανεις... να εισαι παντα καλα!!!!