Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2008

κακόγουστη φάρσα






Ευτυχώς, ήταν κακόγουστη φάρσα

Κακόγουστη φάρσα που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα αποτελούν οι... εμφιαλωμένες γάτες του Bonsai Kitten που παρουσιάστηκαν
στο φύλλο της «Ε».

Οι δημιουργοί του κόμβου, στον οποίο υποτίθεται ότι μπορείτε να δείτε... γάτες που μεγαλώνουν με τη μέθοδο των φυτών μπονσάι και μένουν όλη τους τη ζωή εγκλωβισμένες σε μια γυάλα, ξεκίνησαν το γκροτέσκο αστείο τους με στόχο να καταγγείλουν «την αντιμετώπιση της φύσης από το σύγχρονο άνθρωπο ως καταναλωτικού αγαθού». Ο σκοπός μπορεί να ήταν αγαθός, το μέσο που επέλεξαν όμως ήταν ακατάλληλο. Την υπόθεση διερευνά το FBI βασιζόμενο στην αμερικανική νομοθεσία που απαγορεύει την κακομεταχείριση ζώων με σκοπό το κέρδος και στο γεγονός ότι οι δημιουργοί των σελίδων δεν διευκρινίζουν πως πρόκειται γι' αστείο, έστω και αν δεν προκαλεί γέλιο. Λόγω αυτής της σοβαρής έλλειψης είναι πολύ εύκολο για παράδειγμα κάποιο παιδί να πιστέψει πως οι γάτες μπορούν να ζήσουν στριμωγμένες σε γυάλες και να το επιχειρήσει. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο βέβαια, η γάτα θα έχει σοβαρές αντιρρήσεις τις οποίες θα σπεύσει να εκφράσει με τα νύχια της, αυτό όμως δεν φαίνεται να απασχολεί κανέναν. Για την ιστορία, οι σελίδες δημιουργήθηκαν το Δεκέμβριο του 2000 από αποφοίτους του ΜΙΤ και για ένα διάστημα είχαν φιλοξενηθεί στους κόμβους του ιδρύματος πριν η ύπαρξή τους γίνει αντιληπτή από τους υπευθύνους. Από εκείνη τη στιγμή οι σελίδες με τις γάτες που βρίσκονται σε γυάλες αλλάζουν διαρκώς στέκι στο Διαδίκτυο και ήδη έχουν δημιουργηθεί δεκάδες ακριβή αντίγραφά τους. Ολες οι εικόνες που εμφανίζονται στο Bonsai Kitten είναι αποτέλεσμα αρκετά καλού φωτομοντάζ και φυσικά δεν απεικονίζουν πραγματικές καταστάσεις.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΥ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ..ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΕΛΙΟ ΔΕΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΑΛΛΑ ΜΕ ΕΚΝΕΥΡΙΖΕΙ ΚΙΟΛΑΣ ΤΟ ΘΕΑΜΑ....
ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ!!!!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΟΥ...ΚΑΛΩΣ ΣΕ ΒΡΗΣΚΩ...

anemona είπε...

Σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου,
Πραγματικά απάνθρωπο, όταν μου το έστειλαν, από κάποιο κλαμπ, για να υπογράψω (σε ψήφισμα διαμαρτυρίας) έπαθα σοκ!.
Μπήκα στο διαδίκτυο και έψαξα, …..μια καλοστημένη ΦΑΡΣΑ,, μάλιστα οι ίδιοι που το δημιούργησαν έκαναν ταυτόχρονα και σελίδα διαμαρτυρίας….
Το ανάρτησα γιατί κυκλοφορεί στο διαδίκτυο προτείνοντας να επισκεφτείς συγκεκριμένη σελίδα για να υπογράψεις………

καλημερα.. τι κανεις... να εισαι παντα καλα!!!!